Prepaid bellen in het buitenland

9 juni 2016 in ,

Buiten Nederland prepaid bellen

Bellen in het buitenland
Als je in het buitenland bent en gebruik maakt van je mobiele telefoon, dan wordt deze automatisch op een ander netwerk gezet. Dat merk je al snel wanneer via land de grens wordt gepasseerd. Even later komt er een sms bericht met de melding dat je gebruik maakt van een ander buitenlands netwerk. Het netwerk waar je gebruik van gaat maken, wordt gekozen door je eigen provider. Deze heeft een overeenkomst met een provider uit het buitenland.

Prepaid bellen in het buitenland
Bellen in het buitenland met prepaid gaat niet hetzelfde als bellen in Nederland. Je belt net als gewoonlijk het nummer dat je wilt bereiken. Vervolgens staat er op je display: 'een moment geduld aub'. Daarna volgt de tekst: 'wacht op inkomende oproep'. Je wordt gebeld door een onbekend nummer, je neemt op en je hebt contact met degene die je belde.

Kosten
Voor bellen in het buitenland naar een ander land en bellen vanuit Nederland naar het buitenland betaal je een tarief dat bepaald wordt door de zone waar je naartoe belt. Als je vanuit het buitenland of vanuit Nederland naar een ander land belt, betaal je voor de EU landen, Noorwegen en Zweden het minste. Deze landen vallen onder zone 1. Voor bellen naar het buitenland geldt de rest van Europa als zone 2, Noord-Amerika als zone 3 en de rest van de wereld als zone 4. Bij bellen vanuit het buitenland is dat net iets anders. Dan vallen Noord-Amerika en Turkije onder zone 2, de rest van Europa, Noord-Afrika, Oceanie en de Caribien onder zone 3 en de rest van de wereld onder zone 4. Voor deze hoogste zone betaal je dus het meest. Naast de zones is het ook afhankelijk van de provider hoeveel je precies kwijt bent aan het bellen van en naar het buitenland. Bij de ene provider betaal je meer voor een bepaalde zone dan bij een andere provider. Het is verstandig om bij de keuze voor een provider goed te bekijken of je gaat bellen naar of vanuit het buitenland. Ook kun je daarbij rekening houden met de zone waarin het meest gebelde land ligt. Wil je goedkoper bellen, bekijk dan een van de sim only abonnementen.